Endnu en mand anholdt for terror i Bruxelles

Belgisk politi har anholdt endnu en person, som mistænkes for at have andel i terrorangrebet mod hovedstadens lufthavn samt metrostationen Maalbeek tidligere på året, skriver flere medier.

Arkivfoto: Belgisk politi patruljerer her i Warandepark, som blev evakueret efter eksplosionen ved Maalbeek metrostation. Fold sammen
Læs mere
Foto: NICOLAS MAETERLINCK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu en mand er anholdt af belgisk politi mistænkt at have deltaget i terrorangrebet på lufthavnen og en metrostation i Bruxelles 22. marts i år. Det skriver flere medier blandt andet nyhedsbureauet AFP og avisen La Derniere Heure.

Opklaringen af forbrydelsen skrider hurtigt frem med den seneste anholdte, rapporterer avisen.

Manden er angiveligt belgisk statsborger, og blev anholdt i bydelen Schaerbeek i Bruxelles, under en ransagning torsdag, skriver belgiske myndigheder ifølge AFP i en udtalelse.

»Den belgiske statsborger A.E.H.A, født 23. september 1984, blev arresteret og senere sat i forvaring,« lyder udtalelsen blandt andet.

Flere af de andre sigtede for terrorangrebene i den belgiske hovedstad kommer ligeledes fra netop Schaerbeek.

35 mennesker blev dræbt ved terrorangrebene den 22. marts i år, hvor to bomber først sprang i Zaventem-lufthavnen i Bruxelles, og kort efter blev en bombe detoneret i et metrotog, da det kørte ind på metrostationen Maalbeek, der ligger tæt på flere EU-institutioner i byen. Tre af de islamistiske angribere var blandt de døde.

Islamisk Stat tog efterfølgende skylden for terrorangrebene.