Endnu en general trækkes ind i CIA-sexsag

Den nuværende chef for ISAF-styrkerne i Afghanistan, den amerikanske general John Allen, korresponderede med kvinden, der anmeldte den fratrådte CIA-direktørs elskerinde for chikanemails.

Den amerikanske militære øverstbefalende i Afghanistan, general John Allen (th), er ifølge en amerikansk embedsmand ved at få undersøgt, om han har ført såkaldt »upassende korrespondance«, med Jill Kelly (tv), som politianmeldte de chikanemails, der viste sig at stamme fra den fratrådte CIA-dkrektør David Patraeus’ elskerinde, Paula Broadwell. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske militære øverstbefalende i Afghanistan, general John Allen, er ifølge en amerikansk embedsmand ved at få undersøgt, om han har ført såkaldt »upassende korrespondance«, med en kvinde ved navn Jill Kelly.

Det var hende, som politianmeldte de chikanemails, der viste sig at stamme fra den fratrådte CIA-direktør David Petraeus’ elskerinde, Paula Broadwell, skriver Reuters.

Den 37-årige Jill Kelly og hendes familie var gode bekendte af David Petraeus og hans familie, mens de boede i Florida, men Jill Kelly har benægtet, at der på noget tidspunkt, er sket noget upassende mellem hende og David Petraeus.

30.000 siders mailkorrespondance

Den amerikanske embedsmand, der udtaler sig Reuters, siger, at FBI har opdaget ikke mindre end 20.000 - 30.000 siders mail-korrespondance mellem Jill Kelly og John Allen fra perioden 2010 til 2012.

Sammenhængen mellem Petraeus-sagen og Allen-sagen er endnu ikke klarlagt, men ligesom Petraeus’ affære med Paula Broadwell fik fatale konsekvenser for hans karriere, kan general Allens forbindelse til Jill Kelly nu også true generalens karriere.

USAs forsvarsminister, der i øjeblikket sidder i et fly på vej til Australien, siger i en erklæring, at han har anmodet om, at John Allens udnævnelse som chef for de amerikanske styrker bliver stillet i bero - »og at præsidenten er enig«.

Embedsmænd, der udtaler sig til Reuters om bord på flyet til Australien, siger, at John Allen har benægtet at have gjort noget forkert, og at forsvarsminister Leon Panetta har besluttet at beholde ham på posten som chef for den internationale ISAF-styrker i Afghanistan indtil videre.