En »skør idé« er kommet »ud af kontrol«: Nu advarer politchef om at skyde mod orkanen Irma

En begivenhed for folk, der vil skyde mod orkanen Irma, har fået politiet i Florida til at reagere. Det får ikke orkanen til at vende om at skyde mod den, lyder advarslen fra politiet.

Orkanen Irma er så småt ved at få sit tag i Florida - her i det sydlige Florida Keys. Fold sammen
Læs mere
Foto: GASTON DE CARDENAS

Mens Florida forsøger at forberede sig på orkanen Irmas indtog, har titusindvis af amerikanere meldt sig på barrikaderne i kampen mod orkanen:

De vil skyde mod den.

»Lad os vise Irma, at vi skyder først,« står der i beskrivelsen af Facebook-begivenheden 'Shoot at Hurricane Irma'.

Indtil videre har 25.000 mennesker annonceret, at de deltager i eventen, mens hele 53.000 personer har markeret sig som 'interesserede'.

Manden bag begivenheden er Ryon Edwards. Den 22-årige mand fortæller til BBC, at han oprettede eventet, fordi han kedede sig og gerne ville »løfte folks humør«.

»Jeg havde slet ikke forestillet mig, at det her event skulle være andet end en skør idé. Nu er det blevet noget, der er en lille smule ude af kontrol,« siger Ryon Edwards.

Den skøre idé har nu vokset sig så stor, at politichefen i Pasco har reageret. På Twitter gør sheriffen det klart, at man ikke skal skyde mod orkanen.

»Du får den ikke til at vende om, og det vil have meget farlige sideeffekter,« står der i tweetet, som er ledsaget af en grafik, der viser, hvordan kuglerne kan blive sendt tilbage, når de rammer stormen.

Skyd-mod-stormen-begivenheden er ikke det eneste alternative facebookbud på, hvordan kategori 4-orkanen kan bekæmpes.

Blandt andet har 12.000 erklæret sig som deltagere i et 'Drej armene virkelig hurtigt for at skubbe orkanen Irma væk'-arrangement, 2.500 deltager i et 'Ødelæg orkanen Irma ved at køle Atlanten ned med isterninger'-event og begivenheden 'Care Bear Stare at Hurricane Irma' har 14.000 deltagere, der vil sende stormen væk via positive tanker, krammere og kærlighed.

Orkanen forventes at ramme den amerikanske delstat senere søndag. Irma ventes at blive den voldsomste orkan, der har ramt Florida, siden Charley slog til i 2004.