En rørende historie

Et foto af en amerikansk chefsergent med en sovende, såret irakisk pige på maven er gået verden rundt. Historien har alt hvad et sentimentalt hjerte kan begære, og oven i købet ser den ud til at være sand.

kun John Gebhardt kunne berolige sårede pige, så han sov med hende i sine arme i en stol, siger sygeplejerskerne. Fold sammen
Læs mere

Nogle historier er bare for gode til at være sande. Men historien om den amerikanske chefsergent og sektionsleder ved et amerikansk felthospital på den amerikanske flybase Balad i Irak, John Gebhardt, har alt, hvad et sentimentalt hjerte kan begære. Og så er historien efter alt at dømme også god nok.

John Gebhardt berømmelse skyldes et billede af chefsergenten sovende i en stol, med en spinkel og såret lille irakiske pige slumrende på maven. Oprørere har angiveligt henrettet hendes forældre og flere af hendes søskende, og den lille pige skulle også være henrettet. Hun var ramt af skud i hovedet, men overlevede altså.

Ifølge sygeplejersker var den amerikanske chefsergent den eneste, der kunne få pigen til at falde til ro, så om natten sov de to i stolen.

Historien udspillede sig for et år siden, men kører stadig rundt på nettet i de kædemails, som internettet er fuldt af, og bliver stadig diskuteret i blogs på nettet.

»Her er, hvad der burde vises i nyhederne«, lyder overskriften på en af dem.

»Jeg kan blive så vred over, at jeg skal grave rundt i politiske blogs for at finde historier som denne«, lyder en anden blandt mange indlæg, som kritiserer mainstream medierne for at undertrykke de positive historier.

Fortællingen om John Gebhardt og pigen kan læses på det amerikanske flyvevåbens hjemmeside, hvor John Gebhardt, der nu er tilbage i Kansas hos sine kone Mindy, portrætteres. Han er far til to voksne børn. »Jeg fik lige så meget glæde ud af det, som babyen fik«, citeres han for.

Hvad der siden er sket med pigen, oplyses ikke.