En række lande i Østafrika rystes af ekstremt vejr

Der er frygt for, at der kan opstå epidemier i Sydsudan, hvor op mod en million mennesker er ramt af uvejr.

En sydsudansk kvinde i et overvømmet område, der har været isoleret i en måned på grund af voldsomme regnmægnder i hele regionen. I Kenya er antallet af omkomne efter jordskred og oversvømmelser i weekenden steget til mindst 52, oplyser myndighederne. Peter Louis/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Antallet af omkomne efter jordskred og oversvømmelser i Kenya i weekenden er steget til mindst 52, oplyser myndighederne.

Flere døde er fundet i Pokot-regionen, som ligger 350 kilometer fra hovedstaden Nairobi, hvor skybrud har ført til jordskred og oversvømmelser.

Kenyas indenrigsministerium sagde lørdag, at redningsmandskab i helikoptere fra militæret og politiet var sendt til Vestpokot, hvor der først blev meldt om 30 omkomne.

Det er ikke kun Kenya, som for tiden er ramt af kraftig nedbør. I flere lande i Østafrika er situationen kritisk.

Alene i Sydsudan er op mod en million mennesker ramt af uvejr.

Der er frygt for, at der kan opstå epidemier eller hungersnød i nogle områder.

Også i Etiopien og Tanzania er der meldt om jordskred. I Tanzania er mindst ti mennesker druknet, efter at de blev revet med af vandmasserne fra en flod, der var gået over sine bredder.

I Somalia er titusinder drevet på flugt af de usædvanligt store vandmasser.

Det er ikke usædvanligt for Østafrika at blive ramt af oversvømmelser.

Men forskere siger, at uvejret forstærkes af et kraftigt klimafænomen i Det Indiske Ocean, der er stærkere, end det har været i årevis.

»Ekstremerne er mere udtalte end tidligere,« siger vicedirektøren i Kenyas Meteorologiske Institut, Bernard Chanzu, til nyhedsbureauet Reuters.

/ritzau/AFP