En person er dræbt i houthi-angreb mod saudiarabisk lufthavn

Houthi-oprørere har igen angrebet den internationale lufthavn i Abha i det sydlige Saudi-Arabien. En er dræbt.

12. juni blev 26 civile såret i et missilangreb mod den internationale lufthavn i Abha. Søndag er lufthavnen igen blevet angrebet. (Arkivfoto) Fayez Nureldine/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Riyadh. En person er dræbt, og syv andre er såret i et angreb mod en civil lufthavn i Saudi-Arabien søndag.

Det oplyser den saudiskledede militærkoalition i landet.

Ifølge koalitionen står yemenitiske houthi-oprørere bag angrebet.

- Et terrorangreb begået af den iranskstøttede houthi-milits har fundet sted i den internationale lufthavn i Abha, som tusindvis af civile passagerer dagligt passerer igennem, oplyser den internationale koalition i en erklæring.

Det skriver nyhedsbureauet Saudi Press Agency.

- En syrisk statsborger er død, og syv civile er såret, tilføjer koalitionen.

Det oplyses ikke, hvordan angrebet skete, men tidligere i juni har iranskstøttede houthi-oprørere angrebet selv samme lufthavn flere gange med droner og missiler.

12. juni blev 26 civile såret i et missilangreb mod lufthavnen.

Menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch har betegnet angrebet for knap to uger siden som en "krigsforbrydelse" og opfordret houthi-oprørerne til straks at indstille sine angreb mod civil infrastruktur i Saudi-Arabien.

Houthierne har intensiveret antallet af drone- og missilangreb mod byer i Saudi-Arabien de seneste måneder. Det sker, mens spændingerne er vokset mellem Iran og arabiske golfstater, der er allieret med USA.

I marts 2015 greb Saudi-Arabien ind i nabolandet Yemen for at støtte præsident Abd Rabbuh Mansur Hadi, der blev tvunget på flugt af houthierne.

Siden den internationale koalition med Saudi-Arabien i spidsen gik ind i konflikten i Yemen for godt fire år siden, er titusindvis af mennesker blevet dræbt.

Borgerkrigen har ifølge FN og hjælpeorganisationer drevet Yemen på kanten af hungersnød.

Konflikten i Yemen ses i virkeligheden som en stedfortræderkrig mellem Saudi-Arabien og Iran.

Angreb på olietankere nær Hormuzstrædet har ført til øgede spændinger, og USA og Saudi-Arabien giver den iranske regering skylden.

/ritzau/AFP