En person dræbt ved antiterroraktion i Antwerpen

Belgisk politi har gennemført en aktion mod en formodet højreekstremistisk gruppe.

Arkivfoto: Den omfattende antiterroraktion var rettet mod mere end en halv snes adresser i den store nordlige havneby. Den blev sat i værk for at forhindre »forberedelser af et terrorangreb«. Fold sammen
Læs mere
Foto: JONAS ROOSENS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De belgiske myndigheder melder en person dræbt ved en antiterroraktion i Antwerpen.

Anklagemyndigheden oplyser, at personen blev skudt under en aktion i Antwerpen mod en formodet højreekstremistisk gruppe.

Den omfattende antiterroraktion var rettet mod mere end en halv snes adresser i den store nordlige havneby. Den blev sat i værk for at forhindre »forberedelser af et terrorangreb«.

»Mange våben og meget ammunition er blevet beslaglagt,« oplyser anklagemyndigheden.

»Nogle af våbnene var legalt registrerede,« hedder det.

»Under en af politiets razziaer kom det til en skudveksling mellem politifolk og en af adskillige personer inde i en bygning. Den pågældende person døde,« siger politiet.

Politiet har ikke oplyst detaljer om skyderiet eller om den pågældende gruppe.

I sidste uge blev fire mistænkte hollændere anholdt, da de ifølge anklagemyndigheden havde planer om at kidnappe den belgiske justitsminister, Vincent Van Quickenborne.

Det er ikke klart, hvorvidt der er en forbindelse mellem anholdelserne af de fire hollændere og onsdagens razziaer af adresser i Antwerpen og i dens forstæder samt i den nærliggende landsby Kasterlee og i byen Gent.

/ritzau/AFP