En million uden beskyttelse efter cyklonen Sidr

Over en millioner mennesker lever uden beskyttelse og boliger fem uger efter, at den voldsomme cyklon Sidr hærgede Bangladesh, oplyser Røde Kors.

Mange ofre for cyklonen Sidr i Bangladesh lever uden tag over hovedet og sikker madforsyning. Det siger Røde Kors i en rapport fem uger efter cyklonens voldsomme hærgen.

Under Sidrs voldsomme færd omkom mindst 3300 mennesker, mens over en million blev hjemløse. Desuden blev store arealer landbrugsjord ødelagt.

- En alarmerende analyse viser, at flere end en million mennesker fem uger efter Sidr stadig er uden hel grundlæggende beskyttelse, hedder det i rapporten fra Røde Kors.

Flere end halvanden million boliger blev ødelagt af Sidr, der var det værste uvejr, siden en cyklon dræbte over 140.000 mennesker i 1993.

Røde Kors siger, at genopbygningen er kommet i gang med imponerede hastighed, men at arbejdet ikke er omfattende nok i forhold til, hvor mennesker der har behov for et nyt hjem.

Regeringen i Bangladesh har bedt udlandet om godt 11 milliarder kroner i hjælp til genopbygningen og til at øge sikkerheden langs kystområder i den sydlige og sydvestlige del af landet.

/ritzau/Reuters