En million kroner for at parkere i to timer

Det er dyrt at parkere på gaderne i de store byer. I den norske by Trondheim var parkeringsafgiften for en stund dog en kende vanvittig. En kvindelig studerende måtte betale 890.000 kroner for at stille bilen i byens centrum i to timer.

En parkeringsautomat hævede næsten en million kroner på den norske studerende Kristin Paulsens bankkonto efter at hun forleden havde holdt parkeret på en parkeringsplads i to timer, skriver den norske avis VG.net.

I løbet af samme dag tømte automaten 27 bilisters bankkonti for i alt 10.750.000 norske kroner. Men kommunen er dog ikke ude på at tjene lidt ekstra til kommunekassen.

Multiplicerede med 10.000
”Der er sket et computerfejl. For hver en krone automaten skulle hæve, har den i stedet trukket 10.000 kroner,” forklarer sektionschef i Trondheim Parkering, Steinar Myhr.

Kristin Paulsen fik sig noget af et chok en uge efter, at hun havde brugt sit kreditkort i parkeringsautomaten. Der var et minus på 880.000 kroner på hendes konto.

”Jeg gik helt i panik og troede først, at nogen havde misbrugt min konto. Jeg tog kontakt til SkanidaBanken, som brugte en uges tid på at finde ud af, hvad der var årsag til overtrækket,” siger Kristin Paulsen til VG.net.

Beløbet var på det tidspunkt endnu ikke trukket fra hendes konto, men stod for at blive trukket i nær fremtid.

Trondheim Parkering sendte en telefax til banken, hvor man bekræftede, at man slet ikke ville have så mange penge.

”Så nu bliver det alligevel jul”, sukker en lettet Kristin Paulsen.

Medarbejdere på overarbejde
Helt så glade er man dog ikke hos Trondheim Parkering, hvor den pengegriske automat har givet medarbejderne overarbejde.

”Vi har arbejdet for at rette op på fejlen hos de 26 kunder, som ved en fejl er blevet trukket et forkert beløb”, fortæller Steinar Myhr.

Automaten havde lystigt kørt uden at fejlmelde sig selv i et døgns tid. Først da den havde indbragt kommunekassen over 10 millioner norske kroner lukkede den sig selv ned.