En hel uge uden nye smittede i ebola-lande

I de tre vestafrikanske lande, der det seneste år har været værst ramt af den dødelige virussygdom ebola, har der i en hel uge ikke været et eneste nyt tilfælde.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er godt nyt fra en række af de lande, der er hårdest ramt af ebola-virussen: Ikke ét eneste nyt tilfælde er blevet registeret i Sierra Leone, Guinea og Liberia i en hel uge, oplyser verdenssundhedsorganisationen WHO.

Det er første gang siden udbruddets begyndelse i foråret 2014, at der er forløbet en hel uge uden nye smittetilfælde, oplyser organisationen. Det er i ugen op til 4. oktober, at WHO ikke har registreret nogen nye smittede.

Ebola smitter fra menneske til menneske, og op mod 90 procent af de smittede dør. Sygdommen opdages først, når symptomerne begynder at vise sig, hvorfor den er svært at forebygge.

Til trods for at antallet af smittede er faldet drastisk i løbet af 2015, advarer WHO om, at der forsat kan være fare for, at sygdommen bryder ud igen. Blandt andet har en stor gruppe personer i Guinea har været i »farlig« kontakt med en smittet person, hvilket betyder, at man endnu ikke kan erklære landet for ebola-frit.

Verdenssundhedsorganisationen oplyser, at flere end 11.000 personer er døde af ebolai Sierra Leone, Guinea og Liberia.