En glad Macron bebuder mere EU sammen med Tyskland

SPD's beslutning om ny regering med Merkels konservative er en god nyhed for Europa, siger fransk præsident.

FILE PHOTO: French President Emmanuel Macron attends a meeting at the Elysee Palace in Paris, France, December 19, 2017. Picture taken December 19, 2017. REUTERS/Philippe Wojazer/File Photo Fold sammen
Læs mere
Foto: Philippe Wojazer

Berlin. Frankrig og Tyskland vil i de kommende uger arbejde sammen om nye initiativer, der skal drive det europæiske projekt fremad, oplyser den franske præsident Emmanuel Macrons kontor.

En kilde siger, at Macron har lykønsket den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og det socialdemokratiske parti SPD.

Resultatet af en urafstemning i SPD viste søndag klart flertal for at danne en ny koalitionsregering med Merkels konservative unionspartier.

- Det er en god nyhed for Europa, lyder det i Macrons udtalelse.

- Frankrig og Tyskland vil arbejde ammen om nye initiativer de kommende uger, der skal drive det europæiske projekt fremad, siger han.

Tyskland har ventet i over fem måneder på at få en ny regering.

Macrons ambitiøse plan om større integration i eurozonen har stået stille, mens resten af Europa har ventet på Tyskland.

SPD's afgående formand Martin Schulz fik under forhandlingerne med Merkels CDU og søsterpartiet CSU om en ny stor koalition sat nogle europæiske aftryk i den nye regeringsaftale.

Samtidig har SPD sikret sig posten som finansminister til glæde for Frankrig, der håber, at det betyder en mere ekspansiv tysk økonomisk politik og mindre fokus på økonomiske stramninger i en række europæiske lande.

/ritzau/Reuters