En druknet i svensk regnvejr

Store mængder regn skabte fredag morgen store trafikproblemer i hele Sydsverige. Især Skåne er hårdt ramt, og en kvinde er druknet.

Regnen i Sverige har krævet sit første dødsoffer. En kvinde er fredag morgen fundet død i en bil fyldt med vand nær Helsingborg. Ifølge vagthavende ved Skåne Politi var blot 30 centimeter af bilen oven vande, da politiet nåede frem, efter at forbipasserende havde ringet til alarmcentralen. Politiet ved endnu ikke, hvornår ulykken præcist er sket.

Som konsekvens af regnen bliver øresundstog mellem Helsingborg og Landskrona omdirigeret via Teckomatorp. Det skyldes frygt for, at skinnerne bliver undermineret af regnen.

Skåne og det meste af det sydlige Sverige ligger fredag under vand. Og mere er i vente. Sveriges Meteorologiske Institut, SMHI, forudser, at der kommer mellem 30 og 50 millimeter vand over Sydsverige i løbet af fredagen.

Mange veje i Skåne er oversvømmet. Værst ser det ud i området omkring Malmø, hvor alle buslinjer er aflyst. Bilister frarådes at forsøge at køre ind i byen, og den største indfaldsvej er lukket.

/ritzau/