En dræbt og to savnet i fransk lavine

Et sneskred i Savoyen har kostet en hollænder livet tirsdag. To landsmænd er savnet, meddeler politiet.

Foto: STR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En hollænder er omkommet, og to landsmænd er fortsat savnet, efter at en lavine tirsdag ramte ved Valfréjus i Frankrig, oplyser lokalt politi.

Den franske avis Le Dauphiné skriver, at redningsfolk har bjærget en død snowboarder fra Holland. Han omkom i et sneskred, som skal være udløst omkring klokken 16 tirsdag.

Det formodes ifølge avisen, at hans to venner og landsmænd er begravet under de store snemasser, der blev udløst nær byen Modane.

Skiløbere var advaret mod at bevæge sig uden for de åbne pister.

Men tirsdag eftermiddag var de tre unge mænd på mellem 20 og 25 år alligevel taget på tur til et område, hvor der var stor fare for laviner.

En af de tre havde sendt en tekstbesked til et andet medlem af deres hollandske rejseselskab, omkring den tid da ulykken ramte.

Fransk politi oplyser, at han i sms-beskeden fortalte, at de var faret vild. Men vedkommende havde ikke læst beskeden før en time senere. På det tidspunkt var de formentlig allerede begravet i sneen.

Der gik yderligere nogle timer, før den hollandske rejsearrangør havde forstået situationens alvor. En redningshelikopter blev sendt til området, og man fandt senere en ung hollandsk mand død.

Tirsdag ramte også en anden stor lavine i den vestlige del af Alperne.

Det skabte umiddelbart frygt for alvorlige følger, da vidner fra en piste i Tignes berettede, at adskillige var begravet i snemasserne.

Alle slap væk med livet i behold, meddelte lokale myndigheder et par timer senere, da redningsaktionen var afsluttet.

Modsat den lavine, der har ramt de tre hollændere, skete sneskreddet i Tignes på en blå piste, hvor der var mange skiløbere.

Risikoen for sneskred vurderes flere steder i Alperne som høj i øjeblikket.

13. februar kostede en lavine i det samme område fire mennesker livet. De var gået uden for pisterne.

/ritzau/