En død efter angreb i Malmø

En person er blevet anholdt som mistænkt for skyderi i center, skriver Malmøs Politi.

En ung mand er anholdt efter skyderiet i Malmø fredag eftermiddag. Fold sammen
Læs mere
Foto: 50090 Johan Nilsson/TT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Svensk politi bekræfter nu det, flere medier har skrevet efter skyderiet i Malmø: At den anholdte for skyderiet er en teenagedreng, og at en af de sårede er død.

Det skriver politiet i en pressemeddelelse fredag aften klokken 21.00.

- Den anholdte er en teenagedreng. En mand og en kvinde blev såret ved skyderiet. Manden er død af sine kvæstelser, og de pårørende er underrettet, skriver politiet, som desuden oplyser, at sagen bliver efterforsket som et drab.

Ifølge kilder til HD (Helsingborgs Dagblad), Expressen og Sydsvenskan skulle den afdøde være en 31-årig mand.

»Den skudte er en 31-årig mand med tilknytning til en kriminel motorcykelbande, hvor han ifølge Expressens oplysninger har en ledende stilling,« skriver Expressen.

Han er ifølge den svenske avis flere gange blevet dømt for forbrydelser. Det handler blandt andet om narkotikaforbrydelser og overfald.  Dette er ikke bekræftet fra officiel hold.

Politiet fik meldingen om skud i shoppingcenteret Emporia klokken 17.07.

Emporia er et af Skandinaviens største shoppingcentre. Ifølge centerets egen hjemmeside har det 168 butikker og restauranter.

I det danske shoppingcenter Field's i København dræbte en mand 3. juli tre personer med skud. Yderligere syv personer blev ramt af skud.

Efter fredagens skyderi er Københavns Politi til stede flere steder i hovedstaden. Det sker for at skabe tryghed, fortæller en vagthavende til Ekstra Bladet.

/Ritzau