En bestemt kommentar fra Boris Johnson fik parlamentet og efterladte til at gispe: »Jeg følte mig lidt syg«

De britiske avisforsider bruger store ord, efter at Underhuset sent onsdag var på »kogepunktet«, mens Boris Johnson på aggressiv vis gik i offensiven.

Boris Johnson nægtede at undskylde sin beslutning om at sende parlamentet hjem, efter at højesteret fastslog, at beslutningen var ulovlig – parlamentet er nu samlet igen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jessica Taylor/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter sit ydmygende nederlag i højesteret, vendte Boris Johnson i går retur til London. Og det gik ikke stille for sig.

Sent onsdag aften dukkede han op i Underhuset, hvorefter debatten nåede »kogepunktet«, skriver blandt andet The Times på forsiden.

Især én udveksling optager britiske medier her til morgen:

Den pressede premierminister slog en hånende tone an og gik til hårdt angreb på oppositionen.

På et tidspunkt bad Labours Tracy Brabin premierministeren om at moderere sit sprogbrug, »så alle kan føle sig sikre, når de går på arbejde«.

Tracy Brabin nævnte i den forbindelse Labour-politikeren Jo Cox, som blev myrdet med knivstik og skud af en engelsk højrenationalist få dage før Brexit-folkeafstemningen i 2016.

Hertil svarede Boris Johnson, at den »bedste måde« at ære Jo Cox på er ved at »få Brexit klaret«.

Den kommentar får den Labour-tro avis Daily Mirror til at trykke en forside med overskriften »Mand uden skam«. Avisen skriver, at flere parlamentsmedlemmer havde tårer i øjnene efter Johnsons kommentar.

Avisen The Guardian skriver på sin forside, at flere parlamentsmedlemmer »gispede, da Boris Johnson anvendte Jo Cox’ minde til at styrke sin Brexit-sag«.

Brendan Cox, der er enkemand efter den dræbte Jo Cox, skriver på Twitter, at han følte sig »lidt syg« efter at have hørt Johnsons kommentarer.

Boris Johnson brugte store dele af sin taletid på at angribe oppositionen, som han mener, står i vejen for, at Brexit kan gennemføres.

Premierministeren udfordrede Labour-lederen, Jeremy Corbyn, til at stille ham et mistillidsvotum eller at gå med til at udskrive et valg. Det er oppositionen dog af taktiske årsager ikke interesserede i nu – de frygter, at et hårdt no deal-Brexit så finder sted under valgkampen.

Tabloidavisen Daily Express, som ønsker, at Brexit bliver leveret, skriver på forsiden:

»Rasende Johnson: Brexit-rebeller står foran dommens dag.«