Embedsmand: Frankrig havde ikke advaret om terrorkvinde

Ifølge en anonym embedsmand var de tyrkiske myndigheder ikke advaret om den kvinde, der kædes sammen med terror i Frankrig. Hun menes at være rejst gennem Tyrkiet.

Foto: HANDOUT. Splitbillede af Hayat Boumedienne og hendes nu afdøde kæreste, Amedy Coulibaly.
Læs mere
Fold sammen

Den 26-årige Hayat Boumeddiene, som er eftersøgt efter de seneste dages terrorhandlinger i Paris, menes at være i Syrien. Det bekræfter en ledende tyrkisk embedsmand ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Lørdag aften skrev flere franske medier, at kvinden angiveligt skulle været fløjet fra den spanske hovedstad, Madrid, til Istanbul i Tyrkiet, og herfra skulle hun have krydset grænsen til Syrien torsdag 8. januar.

»Der var ingen advarsel om hende fra Frankrigs sikkerhedsmyndigheder eller regering. Efter de informerede os om hende, sporede vi hendes mobilsignal 8. januar. Vi tror, hun i øjeblikket er i Syrien,« siger den tyrkiske embedsmand, der udtaler sig anonymt.

Oplysningerne fra den anonyme embedsmand er ikke bekræftet af andre kilder.

Den 26-årige kvinde er eftersøgt i Frankrig, efter hun blev koblet sammen med et drab på en politikvinde i Paris torsdag begået af hendes ekskæreste, Amedy Coulibaly.

Han stod også bag en gidseltagning i et jødisk supermarked i Paris fredag, der endte med, at han selv og fire gidsler blev dræbt.

Desuden har Hayat Boumeddiene efter alt at dømme forbindelse til de to brødre, Chérif og Said Kouachi, der stod bag onsdagens terrorangreb på satiremagasinet Charlie Hebdo, hvor 12 personer mistede livet. Opkaldslister viser nemlig ifølge Paris’ statsanklager, Francois Molins, at Hayat Boumeddiene og Chérif Kouachis kone har ringet sammen flere end 500 gange.