Elizabeth Taylors kærlighedsbreve på auktion

Den kun 17-årige Elizabeth Taylors kærestebreve kommer på auktion i maj. I brevene fortæller hun om sin dybe kærlighed.

En 27-årig Elizabeth Taylor i 1959 - 10 år efter hun skrev kærlighedsbrevene til William Pawley Jr.. Fold sammen
Læs mere
Foto: HO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I et netop opdukket kærlighedsbrev deler den kun 17 årige Elizabeth Taylor sine drømme med sin forlovede. Men brevene fortæller også om hendes smerte over at levere forlovelsesringen tilbage, da forholdet holdt op.

Brevene er fra 1949, da Elizabeth Taylor var forlovet med William Pawley Jr.. Han var i 20erne og søn af en amerikansk ambassadør og rigmand. På det tidspunkt var Elizabeth Taylor allerede en kendt skuespillerinde, idet hun allerede i 1944 havde fået sin filmdebut i filmen "National Velvet."

Glimt af kærlighedsliv

Hendes kærlighedsbreve kommer på auktion i maj og viser glimt af hendes kærlighedsliv, før hun blev gift - hvad hun gjorde 8 gange. I et brev til William 20. september 1949 skriver hun:

»Jeg har ringen på nu, den glimter så smukt i sollyset, og jeg formoder, det er sidste gang, jeg har den på - i det mindste i et stykke tid. Pas godt på den skat, for mit hjerte er dybt begravet lige i dens dybde.«

Elizabeth og William mødte hinanden i Florida, da de begge var på ferie. Hendes breve viste deres stormende forelskelse:

»Jeg ønsker, at vore hjerter tilhører hinanden i al evighed. Jeg ønsker, at vi vil være kærester altid. Selv efter vi har været gift i 75 år og har fået mindst et dusin børnebørn.«

Ifølge auktionshuset viser brevene, at William blev skinsyg over at se Elizabeth i dagblade med andre mænd, og at dette var en af årsagerne til forholdets forlis.

Auktionshuset modtog brevene for godt to år siden fra en repræsentant fra familien Pawley. Der er 66 breve fra Elizabeth og 20 breve fra hendes mor. Man forventer en pris på godt 150.000 kr.

William Pawley lever i bedste velgående endnu.

Se brevet her: