Elizabeth Taylor er død

Skuespillerinden blev 79 år gammel.

Foto: HELAYNE SEIDMAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den legendariske Hollywood-skuespillerinde Elizabeth Taylor er død, 79 år gammel. Det skriver amerikanske medier.

Taylor, der oprindeligt begyndte sin stjernekarriere som barneskuespiller, døde tidligere i dag på Cedars-Sinai Hospital i Los Angeles. Hun var omgivet af sine fire børn.

Ifølge amerikanske ABC News blev hun indlagt med hjerteproblemer for seks uger siden. Hun havde været igennem en stribe komplikationer, men hendes situation mentes i øjeblikket at være stabil.

Britiskfødte Elizabeth Taylor var en af Hollywoods helt store stjerner i 1950'erne og 1960'erne. Hun modtog i løbet af sin karriere to Oscar-statuetter og var nomineret fire gange. Blandt hendes mest kendte film er "Cleopatra" fra 1963 og "Hvem er bange for Virginia Woolf?" fra 1967.

Gift otte gange

Men det var især hendes hele otte ægteskaber med syv forskellige mænd, der var med til at gøre den mørkhårede skønhed berømt.

Og det mest celebre af de mange ægteskaber var det mellem hende og skuespilleren Richard Burton, som hun var gift med hele to gange. De mødte hinanden i 1963, da Taylor var 31 år og allerede i sit fjerde ægteskab - med sangeren og entertaineren Eddie Fisher.

Burton og Taylor blev gift første gang i 1964, og ægteskabet varede i ti år. I 1975 giftede de sig så igen, men denne gang holdt ægteskabet kun i knap et år. Elizabeth Taylor blev siden gift igen to gange.

Den verdensberømte skuespillerinde havde op til sin død lidt af dårligt helbred i en lang årrække, lige som hun i løbet af sit liv kæmpede med både alkohol- og pillemisbrug.

Elizabeth Taylor efterlader sig fire børn, ti børnebørn og fire oldebørn.