El Chapos kone er anholdt: Mistænkt for at stå bag mandens vilde flugt

Emma Coronel – der er gift med en af verdens mest berygtede narkobosser – er blevet arresteret i USA.

Mens El Chapo har forsøgt at undgå mediernes søgelys, har Emma Coronel opsøgt det. Hun har optrådt på amerikansk reality-tv og har en Instagram-profil med cirka en halv million følgere. Fold sammen
Læs mere
Foto: KENA BETANCUR

I Dulles International Airport lidt uden for USAs hovedstad blev 31-årige Emma Coronel anholdt i går.

Hun er gift med den berygtede kartelboss Joaquín Guzmán – bedre kendt som El Chapo – der er idømt fængsel på livstid for i årevis at have smuglet tonsvis af hårde stoffer ind i USA.

Emma Coronel er mistænkt for også at have organiseret smugling af kokain, heroin og marihuana ind i USA.

Narkogangsteren Joaquin »El Chapo« Guzman, da han blev anholdt og fængslet første gang i 2014. Nu står hans unge kone anklaget for at have arrangeret hans flugt året efter. Arkivfoto: Mario Guzman/Ritzau Scanpix  Fold sammen
Læs mere

Og så bliver hun anklaget for at have været en af hjernerne bag sin mands spektakulære flugt fra et mexicansk fængsel i 2015:

Her flygtede kartellederen fra et højsikkerhedsfængsel via en kilometerlang tunnel, som var blevet udgravet under fængslet og forbundet til afløbet i hans fængselscelle.

Det var gennem dette hul i fængselscellen, at El Chapo kravlede ned i en tunnel og flygtede fra sin celle i 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: EDGARD GARRIDO/Ritzau Scanpix.

Ifølge anklagen var det Emma Coronel, som sammen med El Chapos sønner sørgede for at købe et stykke jord nær fængslet, hvorfra tunneludgravningen begyndte. De sørgede også for at indsmugle et gps-ur til El Chapo, så de kunne sikre, at tunnelen ville ramme hans celle.

I denne video fra Channel 4 kan du se El Chapo kravle ned i tunnelen, kort før han undslipper fængslet.

Efter at El Chapo igen blev fængslet i Mexico i 2016, skulle Emma Coronel have forsøgt at udtænke endnu en flugtplan, mener anklagerne.

Narkolederen blev i 2017 udleveret til USA, hvor han blev idømt livsvarigt fængsel. Under retssagen i New York var Emma Coronel til stede dag efter dag – også efter at anklagerne havde fremlagt sms'er, der viste, at El Chapo havde haft en affære med en anden kvinde, skriver The Guardian.

Emma Coronel er født i USA og har tilbragt en stor del af sit liv i landet. Hun er datter af en højtstående »løjtnant« i El Chapos Sinaloa-kartel og mødte kartellederen, da han var 51 år, og hun blot var 17.

Mens El Chapo egentlig har forsøgt at undgå mediernes søgelys, har Emma Coronel opsøgt det. Hun har etableret et tøjmærke, der som logo har et ansigt med El Chapos karakteristiske overskæg.

Hun har også en populær Instagram-profil med flere hundrede tusinde følgere.