Ekspremierminister anholdt i Malaysia for millionsvindel

Politi i Malaysia har anholdt landets tidligere premierminister, som vil blive sigtet for korruption.

Malaysias tidligere premierminister Najib Razak taler med pressen, efter at han i maj var til afhøring i den særlige malaysiske politienhed, der efterforsker korruption. Mohd Rasfan/arkiv/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Myndigheder i Malaysia har tirsdag anholdt landets tidligere premierminister Najib Razak, som er anklaget for korruption.

Han blev anholdt i sit hjem og vil blive sigtet onsdag, lyder det i en meddelelse fra den enhed, der efterforsker sagen.

Najib Razak er blevet beskyldt for at svindle for hundredvis af millioner dollar gennem det statslige vækstinitiativ 1 Malaysia Development Berhad (1MDB).

Efterforskere har forsøgt at spore, hvordan et beløb svarende til lidt over 38 millioner kroner er havnet på Najibs bankkonto.

Alt i alt er der misbrugt midler for næsten 4,5 milliarder dollar, svarende til knap 29 milliarder dollar, mener det amerikanske justitsministerium, der også er involveret i fonden og har anlagt sag mod Najib Razak.

En talsmand for den tidligere premierminister havde tirsdag ikke umiddelbart nogen kommentar til anholdelsen.

Najib har hele tiden afvist, at han har gjort noget forkert i forbindelse med 1MDB.

Najib tabte overraskende parlamentsvalget i Malaysia i maj til den 92-årige Mahathir Mohamad, der gik til valg på løfter om at rydde op i korruption.

Siden valgnederlaget har Najib haft forbud mod at rejse ud af Malaysia. Han er blevet afhørt i 1MDB-sagen flere gange, og politiet har ransaget hans og hans familiemedlemmers huse.

Ved ransagningerne ugerne efter valget har malaysisk politi beslaglagt kontanter, smykker, ure, tasker og andre luksusgenstande for næsten 300 millioner dollar.

Najib stiftede selv 1MDB for ni år siden.

Han er tidligere blevet frikendt i en undersøgelse, som den malaysiske regering foretog.

/ritzau/Reuters