Eksplosioner rammer Krim og giver praj om ukrainsk styrke

Krim er tirsdag ramt af flere eksplosioner. Også i sidste uge var der eksplosioner på den annekterede halvø.

 
Røg og eksplosioner ses angiveligt i denne video stige op fra ammunitionsdepot på Krim-halvøen. Video: @C4H10FO2P Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En række eksplosioner har tirsdag blandt andet ramt et ammunitionsdepot og påvirket togtrafikken på den russisk-kontrollerede Krim-halvø.

Det siger Sergej Aksjonov, der er Ruslands udpegede guvernør i området.

To personer er kommet til skade i eksplosionerne. Derudover er omkring 2000 mennesker blevet evakueret fra en landsby nær det ramte ammunitionsdepot. Det oplyser guvernør Sergej Aksjonov.

Han siger ikke noget om, hvad der menes at have forårsaget eksplosionerne.

Ukraine har antydet, at det kan stå bag. Hvis det er rigtigt, kan det være et tegn på, at det ukrainske militær kan angribe dybere i russisk territorie end hidtil antaget. Det kan ændre dynamikken i den igangværende krig.

Også i sidste uge var der eksplosioner på Krim-halvøen. De skabe stor skade ved en luftbase og ødelagde flere russiske kampfly.

Ukraine har officielt hverken bekræftet eller afvist at stå bag eksplosionerne.

Flere embedsfolk har dog åbent jublet over angrebene på Krim, der indtil i sidste uge fremstod som et sikkert område for Rusland.

Ruslands militær bruger blandt andet Krim til at få forsyninger ind i Ukraine.

Ukraines regering ønsker angiveligt at forstyrre Ruslands forsyningskæder forud for et planlagt modangreb. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Både luftbasen, der i sidste uge blev ramt, og ammunitionsdepotet ligger uden for rækkevidden af de missiler, som vestlige lande vides at have doneret til Ukraine. Det kan indikere, at Ukraine har fået nye våben.

Sergej Aksjonov blev af Ruslands regering indsat som guvernør på Krim-halvøen, efter at russerne annekterede den i 2014.

Annekteringen af Krim skete, efter at demonstrationer i Ukraine førte til, at den Rusland-venlige præsident Viktor Janukovitj blev væltet.

Annekteringen medførte flere vestlige sanktioner mod Rusland.

/ritzau/Reuters