Eksplosion rammer dagen efter voldsomme protester i Gaza

To personer er meldt dræbt i Gazastriben efter en eksplosion. Beboere melder om et israelsk angreb.

Foto: MOHAMMED SABER

En eksplosion har ramt den sydlige del af Gazastriben, og mindst to palæstinensere er dræbt. Det oplyser det lokale sundhedsministerium i Gaza City, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Beredskab på stedet oplyste først, at der var tale om tre dræbte, men myndighederne bekræfter kun, at to skal være dræbt.

Ifølge beboere er der tale om et angreb udført af israelere. Det vil en militær talsmand dog ikke umiddelbart kommentere overfor Reuters.

Eksplosionen kommer dagen efter, at der fredag var voldsomme uroligheder ved Gazastribens grænse til Israel for tredje dag i træk.

En 28-årig palæstinenser blev dræbt fredag og 528 palæstinensere blev såret under uroen - heraf 122 med skudsår.

I alt er 34 palæstinensere meldt dræbt under uro i Gazastriben i de seneste to uger.

Antallet af demonstranter og aktivister var fredag mindre end de foregående to fredag, men det kom hurtigt til sammenstød mange forskellige steder mellem stenkastende palæstinensere og israelske soldater.

Kampene blev flere steder udkæmpet i tåregas og sort røg fra brændende bildæk.

Protesterne blev indledt den 30. marts og udgør en udfordring for Israel, der afviser kritik af, at militæret skyder med skarpt, når de bliver angrebet med sten fra demonstranter.

Grænseområdet mellem Israel og Gazastriben har i det store hele været roligt efter afslutningen på krigen mellem de to parter i 2014.

Men da Trump i december meddelte, at USA vil anerkende Jerusalem som Israels hovedstad, tog spændingerne i området voldsomt til og fik volden til at blusse op igen.

Den seks uger lange protest skal efter planen kulminere 15. maj, som er 70-års-dagen for Israels oprettelse.

/ritzau/Reueters