Eksplosion på natklub i Rumænien koster mindst 27 personer livet

En natklub i Rumæniens hovedstad Bukarest, blev under en koncert fredag aften ramt af en voldsom eksplosion, som har kostet mindst 27 mennesker livet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En voldsom eksplosion har fredag aften ramt en natklub i Rumæniens hovedstad, Bukarest, under en koncert, hvor omkring 400 mennesker var til stede. Mindst 27 mennesker er omkommet og omkring 155 er såret i eksplosionen.

TV-optagelser viste ifølge Reuters, at politibetjente og redningsfolk forsøgte at genoplive unge mennesker, som lå på fortovet foran klubben, Colectiv Club, mens flere og flere ambulancer ankom til stedet. De tilskadekomne er blevet indlagt på 10 forskellige hospitaler i hovedstaden.

Ulykken er en af de værste, som har ramt Bukarest i flere årtier.

Flere vidner har fortalt, at der i forbindelse med koncerten blev affyret fyrværkeri indenfor. Det var angiveligt fyrværkeriet, der fik loftet i klubben til at bryde ud i flammer.

Kort efter kom eksplosionen, og de 400 personer, som var tilstede under koncerten, flygtede i panik ud af det røgfyldte lokales eneste dør.

En ung kvinde, som kom lettere til skade ved ulykken, og fredag aften blev udskrevet fra hospitalet, fortæller, at det kun tog få sekunder før hele loftet stod i flammer.

»I de næste tre sekunder flygtede vi mod den eneste dør,« fortæller hun til TV-stationen Antena 3.

Vicepremierminister Gabriel Oprea har bebudet, at en undersøgelse af årsagerne til hændelsen allerede er igangsat, mens landets sundhedsminister har appelleret til, at folk donorer blod.

Rumæniens præsident, Klaus Iohannis, skriver fredag aften på Facebook, at han er »dybt påvirket af den tragiske begivenhed som er sket i hovedstaden. Det er sørgelig dag for os alle, for vores nation og for mig personligt,« skriver han ifølge CNN.

Fyrværkeri har de seneste år været årsag til nogle af de værste ulykker på natklubber rundt omkring i verden.

I den brasilianske by Santa Maria omkom mindst 241 mennesker i 2013 i en brand forårsaget af fyrværkeri. Det var formentligt også fyrværkeri, der startede brande på natklubber i den russiske by Perm, hvor 156 mennesker døde i 2009, og i Argentinas hovedstad, Buenos Aires, i 2004, hvor 194 omkom.