Eksplosion foran svensk politistation: »Det føles helt uvirkeligt«

En ukendt genstand eksploderede mandag morgen ved indgangen til en svensk politistation i byen Staffanstorp nordøst for Malmø.

Kriminalteknikere ved gerningsstedet i Staffanstorp. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix

»Det var et enormt brag. Det er ikke til at beskrive. Det føles helt uvirkeligt,« siger den 35-årige svenske Sofie Kropp, der bor i bygningen og blev vækket af eksplosionen, til Kvällsposten.

Mandag morgen fik den svenske alarmcentral flere anmeldelser om et højt smæld i det centrale Staffanstorp. En genstand eksploderede foran den lokale politistation. Området blev afspærret, og politiets bombeteknikere blev tilkaldt. Svensk politi ved endnu ikke, hvad det var, som eksploderede.

Skaderne er isoleret til indgangen, og der er efter sigende ingen tilskadekomne. Det skriver den sydsvenske avis Kvällsposten.

Ingen er endnu mistænkt, men da indgangen er videoovervåget, er politiets efterforskningsarbejde i fuld gang.

»Vi ser meget seriøst på, hvad der skete, og er taknemmelige for, at ingen blev fysisk såret. Vi tager nu de nødvendige tiltag i efterforskningen og øger samtidig vores tilgængelighed og tilstedeværelse for at skabe sikkerhed for borgerne,« siger Patrik Ahrlin fra lokalpolitiet i Staffanstorp til Kvällsposten.

Eksplosionen i Sverige sker på samme tid, som en håndgranat eksploderede ude foran en vandpibecafé på Amagerbrogade i København. Det er nu den 14. eksplosion i Københavnsområdet i 2019.

Flere angreb mod svensk politi

Svensk politi har flere gange i år oplevet lignende hændelser i forbindelse med de svenske bandekonflikter. Politistationen i Helsingborg og retsbygningen i Malmö har begge været udsat for kraftige sprængladninger med store skader til følge.

»Enhver trussel eller hændelse, der er rettet mod os, er et alvorligt angreb på vores ansatte såvel som mod politiet, som myndighed, og samfundet som helhed,« siger Susanne Hagström Rosenqvist, der er områdechef i det sydlige Skåne, til det svenske medie.

Voldsom stigning i eksplosioner i Sverige

Det er ikke mere end to dage siden, at der skete en lignende eksplosion i en lejlighedsopgang i det vestlige Stockholm, oplyser svensk politi til nyhedsbureauet TT. Her blev vinduer og døre beskadiget.

I Sverige blev der i 2018 anmeldt 162 eksplosioner, og i 2019 blev der i de første fem måneder anmeldt 93 eksplosioner. I 2018 var tallet 63 i samme periode.