Eksplosion dræber mindst 21 på kinesisk kraftværk

21 er dræbt og fem såret, efter at endnu en dødelig eksplosion rammer en industriarbejdsplads i Kina.

I august 2015 dræbte voldsomme eksplosioner omkring 165 mennesker i den kinesiske by Tianjin. Arkivfoto. Scanpix/Greg Baker Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mindst 21 mennesker er blevet dræbt i en eksplosion på et kulkraftværk i Kina. Det oplyser det statslige nyhedsbureau Xinhua.

Det var et højtryksrør, der torsdag sprang i luften og forårsagede de mange dødsfald på kulkraftværket, der ligger i byen Dangyang i den centrale del af landet.

Fem sårede er blevet bragt til hospitalet.

De lokale myndigheder efterforsker årsagen til eksplosionen, skriver nyhedsbureauet AFP.

Kina oplever mange ulykker på industrielle arbejdspladser. Denne sommer endte mere end 130 mennesker på hospitalet efter et kemikalieudslip fra en fabrik i den østlige del af landet.

I april var der en kemisk brand i 16 timer i kystprovinsen Jiangsu efter en eksplosion på et område, der opbevarede kemikalier og brændstof. Det krævede 400 brandmænd at slukke branden, skriver AFP.

For et år siden dræbte voldsomme eksplosioner i den østlige by Tianjin mindst 165 mennesker på et kemisk lager. Det vakte en voldsom vrede i den kinesiske befolkning på grund af mangelfulde oplysninger om årsagen til ulykken og de miljømæssige følgevirkninger.

Den kinesiske regering har lovet at arbejde for at forbedre sikkerheden på denne type arbejdspladser.

/ritzau/Reuters