Eksplosion dræber 14 ved moské i Pakistan

Eksplosion dræber mindst 14 ved en moské brugt af militæret i det nordvestlige Pakistan. I alt mistede mindst 50 livet efter tre bomber i løbet af torsdagen.

En tilsyneladende selvmordsbombe dræbte torsdag aften mindst 14 mennesker og sårede 19 andre i det nordvestlige Pakistan. Angrebet skete nær en moské, der bliver brugt af det pakistanske militær, fortæller det lokale politi.

Bomben eksploderede, da muslimer skulle til at bede aftenbøn ved Pathan Center-markedet i byen Kohat, der ligger omkring 150 kilometer vest for hovedstaden Islamabad.

Det var det tredje angreb i Pakistan i løbet af en dag og det seneste i en lang række af angreb, efter at Den Røde Moské blev stormet af det pakistanske militær.

Tidligere torsdag dræbte en selvmordsbomber mindst 30 personer, da han sprang sin bil i luften i nærheden af en militærkonvoj nær byen Hub. Få timer før blev seks mennesker dræbt ved et tredje angreb med et køretøj fyldt med sprængstof. Den eksploderede foran en politiskole i den nordvestlige by Hangu, netop da politirekrutterne skulle ud på en morgenøvelse.

/ritzau/