Ekspert: Svært at se enden på urolighederne i Tyrkiet

Søndag blev Kilis i Tyrkiet udsat for et raketangreb. Ekspert tror, at urolighederne kommer til at fortsætte.

Foto: UMIT BEKTAS. Søndagens angreb i Kilis er langt fra det første af sin slags. De seneste måneder har Tyrkiet været udsat for angreb af den ene eller af den anden slags.
Læs mere
Fold sammen

København: Der er intet, der tyder på, at der falder ro på situationen lige foreløbig i Tyrkiet.

Det vurderer journalist og Tyrkiet-ekspert Deniz Serinci, efter at 16 personer søndag blev såret ved et raketangreb i byen Kilis i det sydlige Tyrkiet.

- Jeg tror, at så længe den syriske borgerkrig fortsætter, kommer der ikke mere fred eller ro i Tyrkiet, siger Deniz Serinci.

Kilis ligger nær den Syriske grænse. Angrebet skete dagen efter, at den tyrkiske regering havde lovet at beskytte området for de gentagne angreb fra militante i Islamisk Stat.

Raketterne ramte to huse i et fattigt kvarter nær byens centrum. Tyrkiske soldater nær grænsen affyrede skud ind i Syrien efter raketangrebet.

Søndagens angreb er langt fra det første af sin slags. De seneste måneder har Tyrkiet været udsat for angreb af den ene eller af den anden slags.

- Nu ved vi ikke endnu, hvem der står bag angrebet. Men der er i hvert fald ingen tvivl om, at Islamisk Stat (IS) forsøger at destabilisere Tyrkiet. Det skyldes blandt andet, at USA har en luftbase i Tyrkiet, og det gør IS vred, siger Deniz Serinci.

/ritzau/