Egyptisk præsidentkandidat: Jeg var udsat for to attentatforsøg

Storfavoritten til at blive Egyptens næste præsident, tidligere hærchef Abdel Fattah al-Sisi, siger, at han er blevet udsat for to attentatforsøg.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EGYPTEN: Tidligere hærchef Abdel Fattah al-Sisi, der stod i spidsen for oprøret mod den nu afsatte præsident Mohamed Mursi og som forventes at vinde det kommende præsidentvalg, siger, at der har været to attentatforsøg imod ham, skriver Reuters.

»Der har været to forsøg på at myrde mig. Jeg tror på skæbnen. Jeg er ikke bange,« sagde Sisi i et interview med de privatejede egyptiske TV-stationer CBC og ONTV.

Han fortalte dog ikke, hvornår attentatforsøgene skulle have fundet sted.

Sisi er storfavorit til at vinde præsidentvalget, der afholdes 26.-27. maj.

Den anden tilbageværende kandidat er den venstreorienterede Hamdeen Sabahi, der blev nummer tre ved præsidentvalget i 2012, som blev vundet af Mursi.

Siden hæren afsatte Mursi i juli sidste år, har militante dræbt flere hundrede medlemmer af sikkerhedsstyrkerne. Indenrigsministeren overlevede et attentatforsøg mod ham i september.

De militær-støttede myndigheder har forbudt Mursis parti, Det Muslimske Broderskab, og tusinde af tilhængere er blevet arresteret og flere hundrede er blevet dræbt.

En domstol dømte lederen af broderskabet og flere hundrede tilhængere til døden i sidste uge.

Sekulære systemkritikere er også blevet fængslet, og den organiserede opposition i landet er alvorligt svækket.