Egyptisk præsidentfavorit udelukker forsoning med Det Muslimske Broderskab

Tidligere hærchef og storfavorit ved præsidentvalget Abdel Fattah al-Sisi siger i et TV-interview, at Det Muslimske Broderskab vil ophøre med at eksistere, hvis han bliver præsident.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EGYPTEN: Storfavoritten ved det kommende præsidentvalg, tidligere hærchef Abdel Fattah al-Sisi, udelukker tilsyneladende en forsoning med Det Muslimske Broderskab, skriver Reuters.

Sisi stod som hærchef i spidsen for oprøret mod den nu afsatte præsident Mohamed Mursi i juli sidste år. Han anklager broderskabet for at have tilknytning til voldelige militante grupper.

»Jeg ønsker at sige til jer, at det ikke er mig, der har stoppet broderskabet. Det er jer, egypterne, der har stoppet dem,« sagde Sisi i et interview med de privatejede TV-stationer CBC og ONTV.

På spørgsmålet om broderskabet ville ophøre med at eksistere, hvis han blev præsident, svarede Sisi »Ja, det er rigtigt«.

Sisi forventes at vinde præsidentvalget, der afholdes senere på måneden.

Sisis tilhængere mener, at han er afgørende for en stabilisering af landet, som er plaget af gadeprotester og politisk vold, siden hæren overtog magten efter en folkelig opstand mod landets færste demokratisk valgte præsident Hosni Mubarak.