Egyptisk domstol omgør livstidsdom til eks-præsident Mursi

Retssag om spionage mod Egyptens tidligere præsident Mohamed Mursi skal gå om. Det har en domstol slået fast.

Egyptens tidligere præsident Mohamed Mursi sidder anklaget ved retten i Kairo. Reuters/Amr Abdallah Dalsh Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En egyptisk domstol har tirsdag omstødt en dom på livstid til tidligere præsident Mohamed Mursi. Sagen skal i stedet gå om.

Det skriver Reuters.

Beslutningen følger en lignende dom fra sidste uge. Her ophævede den særlige appeldomstol en dødsdom, som var afsagt over ekspræsidenten. Også her blev der givet ordre til en ny retssag.

Den afsatte præsident fra Det Muslimske Broderskab blev valgt til posten i 2012 efter opstanden i Egypten. Han blev væltet af militæret i juli 2013.

Afgørelsen tirsdag handler om en sag, hvor Mursi er anklaget for at have lækket oplysninger. Han skal også have været med i en sammensværgelse med den palæstinensiske gruppe Hamas.

Mursi var Egyptens første demokratisk valgte præsident.

Han har flere anklager hængende over hovedet. I forrige måned fik Mursi stadfæstet en dom på 20 års fængsel for at give ordre til drab på demonstranter i 2012.

Siden det egyptiske militær i 2013 gik ind og afsatte den demokratisk valgte præsident, har militante islamister optrappet angreb mod hæren og politiet.

I den nordlige del af Sinai har der i perioder været angreb næsten dagligt.

Langt de fleste af de militante gruppers angreb har været rettet mod sikkerhedsstyrker. Også Egyptens kristne minoritet og turister har været mål for angreb.

Den egyptiske præsident, Abdel Fattah al-Sisi, stod i spidsen for afsættelsen af Mursi. Han er landets tidligere hærchef og betegner de militante islamister som en eksistentiel trussel mod Egypten.

/ritzau/