Egyptisk domstol giver Morsis parti dødsstødet

En domstol i Egypten har afgjort, at den politiske fløj i Det Muslimske Broderskab skal opløses.

Arkivfoto. Morsi-støtter på gaden i Cairo. Fold sammen
Læs mere
Foto: MAHMUD HAMS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EGYPTEN: En egyptisk domstol har afgjort, at ekspræsident Mohamed Morsis Friheds- og Retfærdighedsparti skal opløses. Det skriver nyhedsbureauet Reuters,

Partiet er en del af Det Muslimske Broderskab, der blev forbudt i september og fra officiel side i Egypten bliver betragtet som en terrororganisation.

Kendelsen fra sidste år nævner ikke noget om broderskabets politiske gren, og derfor har det været usikkert, om Friheds- og Retfærdighedspartiet kunne deltage i parlamentsvalg.

Med lørdagens kendelse står det klart, at det ikke er tilfældet, og dermed er det tidligere så magtfulde parti sat endegyldigt uden for politisk indflydelse.

En juridisk kilde siger til nyhedsbureauet Reuters, at Friheds- og Retfærdighedspartiets aktiver vil blive beslaglagt af staten, og at afgørelsen står ved magt. Det er med andre ord ikke muligt for partiet at appellere sagen.

Det Muslimske Broderskab har måttet se hundredvis af sine medlemmer dræbt og tusindvis fængslet, siden den tidligere hærchef Abdel Fattah al-Sisi væltede den folkevalgte præsident Mohamed Morsi for over et år siden efter massive protester.

Abdel Fattah al-Sisi, der vandt præsidentvalget i maj, lovede under sin valgkamp at gøre en ende på Det Muslimske Broderskab, hvis han endte som sejrherre.

Friheds- og Retfærdighedspartiet blev dannet i juni 2011 i kølvandet på oprøret, der afsatte Hosni Mubarek efter 30 år i præsidentembedet og skabte håb om demokrati i det nordafrikanske land.