Egyptens Morsi anklages for spionage

Egyptens afsatte islamistiske præsident anklages for at have samarbejdet med Hamas.

Den afsatte præsident Mohamed Morsi ved en pressekonference i Cairo tidligere på året. Fold sammen
Læs mere
Foto: KHALED DESOUKI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EGYPTEN: Egyptens tidligere præsident Mohamed Morsi skal på anklagebænken sigtet for spionage.

Internationale nyhedsbureauer oplyser, at den afsatte og fængslede ekspræsident sammen med 34 andre islamister skal for retten. Her står de over for anklager om at have samarbejdet med udenlandske organisationer om at foretage terroraktioner i Egypten samt anklager om at have videregivet fortrolige militære oplysninger.

Anklageren siger ifølge Reuters i en erklæring, at Det Muslimske Broderskab sammen med Mohamed Morsi har begået voldshandlinger og forberedt en »terrorplan« i samarbejde med Hamas, der kontrollerer Gazastriben, der grænser op til Egypten og til Hezbollah i Libanon.

Morsi, der blev afsat i starten af juli, står i forvejen anklaget for at være medansvarlig for de voldsomme uroligheder, der udspandt sig foran præsidentpaladset sidste år.

Yderligere skriver nyhedsbureauet AFP, at retssagen lader til at læne sig op ad efterforskningen af en fangeflugt i 2011 under opstanden mod præsident Hosni Mubarak, hvor Morsi og en del andre fanger undslap fra fængslet.

Anklagemyndigheden mener, at fangeflugten var planlagt og udført af militante palæstinensiske og libanesiske organisationer med klar adresse til Hamas og Hezbollah.