Egypten angriber palæstinensere fra luften

Mere end 20 militante islamister er blevet dræbt efter et egyptisk angreb i Sinai som hævn for de 16 egyptiske grænsebetjente, der blev dræbt søndag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EGYPTEN: Egypten lovede hævn for de 16 egyptiske grænsevagter, som blev dræbt i skyderier søndag på grænsen mellem Israel og Egypten. Den kom onsdag, da Egypten med et luftangreb ramte og dræbte mere end 20 mistænkte militante islamister i Sinai, som angiveligt stod bag søndagens drab. Det oplyser den statsstyrede hjemmeside Ahram ifølge Reuters.

Angrebet på de mistænkte, som er palæstinensere, fandt ifølge Ahram sted i byen Sheikh Zouaid, som er 10 kilometer fra grænsen til Gaza.

Øjenvidner i byen så to militærfly flyve hen over himmelen og hørte eksplosioner, mens andre øjenvidner tæt på stedet for angrebet, oplevede, at tre biler sprang i luften.

Området har de seneste dage været plaget af angreb. Udover søndagens drab på grænsevagterne, åbnede bevæbnede mænd ild ved en sikkerhedspost ved byen Al-Arish tirsdag, oplyser statsmediet MENA.

Det var ukendte mænd, der stod bag angrebet på vejen mellem Al-Arish og byen Rafah på den israelsk-egyptiske grænse. Skuddene blev besvaret af egyptiske sikkerhedsstyrkers kugler, og skudvekslingen varede til ud på natten, lyder det fra MENA, som også oplyser, at vejen blev spærret af. Dog lyder de første informationer på, at ingen er kommet til skade.

Siden Hosni Mubarak blev væltet af et oprør for 18 måneder siden, har lovløshed regeret i området, og den nyvalgte præsident Mohammed Morsi mangler endnu at bevise, at han kan gøre noget ved angrebene.

Som en reaktion på søndagens angreb har Egypten både lukket grænsen mod Gaza og flere smuglertunneler, fortæller sikkerhedskilder.

Egypterne er tvunget til at samarbejde med Israel om at få udryddet angrebene, og det kan vise sig at blive en større opgave med den nye præsident, som endnu skal ses an.