Efterretningsfolk afhører Khalid Sheikh Mohammed

Khalid Sheikh Mohammed, en af de formodede bagmænd til terrorangrebene mod USA for halvandet år siden, blev i dag for tredje dag i træk afhørt af pakistanske og amerikanske efterretningsagenter, efter at han i weekenden blev pågrebet i den pakistanske by Rawalpindi. Anholdelse er en sejr for Bush

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Khalid Sheikh Mohammed er ifølge eksperter i international terror nummer tre i terrornetværket al-Qaeda efter Osama bin Laden og dennes næstkommanderende, egypteren Ayman al-Zawahri.

Det er efterretningsfolkenes håb, at afhøringen af Mohammed kan kaste nyt lys over al-Qaedas organisering, hvilke terrorplaner netværket har og måske sætte agenterne på sporet af de øvrige al-Qaeda ledere.

Pakistans indenrigsminister, Faisel Saleh Hayat, beskrev pågribelsen af Mohammed som "den største fangst" hidtil i kampen mod international terrorisme.

En talsmand for Pakistans præsident, Pervez Musharraf, sagde, at pakistanske og amerikanske efterretningsfolk i fællesskab afhørte Mohammed.

Iagttagere i Pakistans hovedstad, Islamabad, sagde, at efterretningsfolkene især vil forsøge at pumpe Mohammed for oplysninger om planlagte al-Qaeda-aktioner.

/ritzau/Reuters