Efterforskning af svensk kulturprofil indstilles

Politiet for økonomisk kriminalitet har afsluttet en undersøgelse af kulturprofils mulige svindel.

En undersøgelse om økonomisk kriminalitet med mulig tilknytning til Det Svenske Akademi, der står for at uddele Nobelprisen i litteratur, er blevet lukket.

Det oplyser en chefanklager Jan Tibbling i Ekobrottsmyndigheten, der er den svenske udgave af bagmandspolitiet, tirsdag til nyhedsbureauet dpa.

Undersøgelsen åbnede i april sidste år, og omdrejningspunktet var teaterinstruktøren Jean-Claude Arnault, der også er kendt som "Kulturprofilen".

- Min vurdering er, at selv om vi havde fortsat efterforskningen, og det førte til domme, ville det ikke have ført til yderligere sanktioner (for Arnault, red.), siger Jan Tibbling til dpa.

Arnault er gift med digteren Katarina Frostenson, der var medlem af Det Svenske Akademi, da sagen kom frem.

Teaterinstruktøren blev i starten af december idømt to og et halvt års fængsel for to voldtægter. Selv nægter han sig skyldig.

Sagen blev behandlet af Svea hovrätt, som er en appeldomstol i Stockholm.

Det er en skærpelse af den dom, han tidligere fik i tingsretten. Her blev den 72-årige fotograf og teaterinstruktør kendt skyldig i én voldtægt og fik to års fængsel.

Chefanklageren tilføjer, at myndigheden, der efterforsker skattesvindel og lignende kriminalitet, ikke har taget Arnaults mulige skyld i betragtning.

Jean-Claude Arnault har fået en dom i en anden sag, hvilket myndighederne har taget med i overvejelserne grundet regler om at begrænse sager.

/ritzau/