Efter endnu et politidrab i USA: »Høj lyd« fik muligvis betjent til at skyde australsk kvinde

40-årige australske Justine Damond var ubevæbnet og iført sin pyjamas, da hun lørdag nat blev skuddræbt af en amerikansk politibetjent.

Justine Damond, der også er kendt under navnet Justine Ruszczyk, fra Sydney blev dræbt af en amerikansk betjent. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var muligvis en »høj lyd«, der i lørdags fik en amerikansk politibetjent til at reagere helt utilsigtet og skyde en kvinde i Minneapolis.

Sådan lyder politiets foreløbige undersøgelse af sagen.

Den 40-årige australske kvinde Justine Damond blev skuddræbt af politiet lørdag aften efter, hun havde ringet til politiet og bedt dem sende en patrulje på grund af larm nær hendes hus.

Hun mente angiveligt, at der kunne være tale om et seksuelt overgreb bag hendes hus, som ligger i et roligt villakvarter i Minneapolis.

Da patruljevognen ankom til adressen, blev de mødt af kvinden, der kom gående mod bilen iført sin pyjamas.

Inden de to betjente i bilen nåede ud af patruljevognen, hørte de angiveligt den høje lyd tæt på bilen. Det har den ene af betjentene, Matthew Harrity, fortalt til The Guardian.

Harrity sad i bilen, da hans kollega, Mohamed Noor, umiddelbart efter at have hørt lyden skød mod kvinden gennem bilens åbne vindue.

Mohamed Noor har ifølge The Guardian nægtet at afgive forklaring.

Politiets kameraer var slukket

Amerikansk politi har tidligere oplyst, at man ikke har fundet noget våben på stedet, hvilket bekræfter, at Justine Damond var ubevæbnet, da hun blev dræbt.

De to betjente, der ankom til villaområdet, havde begge kameraer monteret på deres uniformer. Der var også et kamera monteret på politibilen. Ingen af de tre kameraer var dog tændt, da kvinden blev skudt.

Læger på hospitalet Hennepin county Medical Examiner har siden fortalt, at Justine Damond efterfølgende døde af det skudsår, hun fik i maven.

Justine Damond var uddannet dyrlæge og arbejdede som meditationslærer i Minneapolis, hvor hun boede sammen med sin forlovede.

Hun er australsk statsborger, og den australske premierminister Malcolm Turnbull er derfor også gået ind i sagen.

I et interview med Today Show betegner han hændelsen som »et chokerende drab«.

»Hvordan kan det ske, at en kvinde, der står ude på gade i sin pyjamas og søger hjælp, bliver skudt?« spurgte Turnbull, der nu kræver sagen undersøgt til bunds, ifølge ABC i interviewet.