Efter brand står Notre Dame over for en ny trussel: Regn

Vejrudsigten melder regn i Paris i denne uge. Det kan være dårligt nyt for rekonstruktionen af Notre Dame-kirken. Voldsom regn kan nemlig få kirkens tag til at kollapse yderligere.

Konstruktionsarbejdere installerer kæmpemæssige presenninger henover taget på Notre Dame i Paris. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT

Arkitekter og konstruktionsarbejdere løber om kap med vejret i Paris.

Mens vejrudsigten melder regn, gør de nemlig alt, hvad de kan, for at opføre en kæmpeparaply, der kan beskytte den nedbrændte Notre Dame-kirkes tag fra at kollapse mere, end det allerede er, skriver BBC.

Regnvejret, som meteorologerne mener vil komme onsdag og torsdag, kan nemlig være skyld i endnu flere ødelæggelser på den 800 år gamle kirke.

Mens arkitekterne designer en paraply, som skal stå på toppen af taget og beskytte genopbygningen af kirken, er konstruktionsarbejdere kravlet op på taget for at dække det til under en presenning. Der er store huller i taget efter branden, og hvis ikke de dækkes til, kan regnen skylle ned i det ubeskyttede, gamle kirkerum.

»Vi arbejder så hurtigt, vi kan,« lyder det fra chefarkitekt Philippe Villeneuve til New York Times.

Da der udbrød brand i Notre Dame, frygtede brandvæsnet for en stund, at den ikke stod til at redde. Men det lykkedes brandfolkene at slukke flammerne, inden de fik ordentligt fat i de to rektangulære tårne, der udgør kirkens grundkonstruktion.

Siden branden blev slukket, har konstruktionsarbejdere og arkitekter været i gang med at se på genopbygningen af kirken. Allerede dagen efter branden havde rigmænd og milliardærer nemlig doneret over en milliard dollar til genopbygningen af kirken.

Præsident Macron har svoret, at kirken vil stå genopbygget og færdig igen inden for de næste fem år. Nu debatterer franskmændene blot, hvordan den genopbyggede kirke så skal se ud.

Efter Macrons løfte annoncerede premierminster Éduard Philippe en international konkurrence om en ny tagkonstruktion og et nyt spir.