Efter bombedrama i Dortmund: Rivaliserende fans overnattede sammen

Tirsdag aften blev Champions League-kampen mellem Dortmund og Monaco udsat efter et bombeanslag mod Borussia Dortmunds spillerbus. Med hashtagget #bedforawayfans - en seng til ude-fans - tilbød fodboldtilhængere i Dortmund i aftes overnatning til AS Monaco-fans i knibe.

Både Monaco og Dortmund-fans var på plads på stadion tirsdag aften, da eksplosioner ramte Dortmunds spillerbus. Kampen blev aflyst, og tilskuerne måtte forlade stadion. For mange af de tilrejsende fans betød det en overnatningsudfordring. Fold sammen
Læs mere
Foto: ODD ANDERSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter bombeanslaget mod Borussia Dortmunds spillerbus tirsdag aften blev Champions League-kampen mod AS Monaco udsat til i dag, onsdag.

Det udløste ikke bare ærgrelse hos de tilrejsende AS Monaco-fans. De, der ønskede at blive i Dortmund for at overvære kampen med et døgns forsinkelse, fik også et reelt overnatningsproblem.

Men det løste værtsbyen og de lokale fodboldfans på smukkeste vis.

Med hashtagget #bedforawayfans - løst oversat »en seng til ude-fans« - tilbød Dortmund-fans på Twitter privat overnatning til rivaliserende fans fra Monaco. Og det har, lader det til på det sociale medie, en del Monaco-supportere taget imod.

Dagen derpå - og få timer før kampen i Dortmund begynder - strømmer Twitter over med billeder og fortællinger om Dortmund- og Monaco-fans, der tilbragte den uforudset kampløse aften sammen.

AS Monacos officielle Twitter-profil fremviser f.eks. selv eksempler på en række fans, der hygger sig sammen trods forskellige holdfarver:

Tweet fra AS_Monaco Fold sammen
Læs mere

 

Her er det Monaco-supporteren Adrien Thomas (med fuldskæg øverst t.h.), der sammen med tre venner har fundet en varm seng og nye venner i Dortmund:

Og de fleste lader til at have haft en hyggelig aften trods de ubehagelige omstændigheder. Initiativet fra Dortmunds fans og indbyggere hyldes af flere sport-sites som »det smukke ved fodbold«.

Fortsat efterforskning af bus-angrebet

Angrebet på Borussia Dortmunds spillerbus, der fandt sted, netop som spillerbussen forlod spillernes hotel og kørte mod stadion, efterforskes fortsat.

Fundet af et brev på gerningsstedet med islamistiske budskaber har skærpet mistanken om terror, som ellers først blev afvist af den tyske efterretningstjeneste.

Onsdag pågreb politiet en af to eftersøgte, der mistænkes for at stå i forbindelse med angrebet. Den fængslede er Ifølge tyske medier en 25-årig irakisk mand. Den eftersøgte er 28 år. Da politiet anholdt den 25-årige i Wuppertal, var han i færd med at klargøre eksplosivt materiale.

Myndighederne har varslet skærpet bevogtning ved Champions League-kampen, der gennemføres med et døgns forsinkelse i aften.