Efter blodigt skoleskyderi: Trump vil forbyde frygtet enhed, der kan gøre våben fuldautomatiske

Seks dage efter skoleskyderiet, der kostede 17 mennesker livet i Florida, har Donald Trump annonceret en relativt let stramning af den liberale amerikanske våbenlovgivning

AR-15 semiautomatisk riffel. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOE RAEDLE

Efter det tragiske masseskyderi, der 14. februar kostede 17 elever og lærere livet på et gymnasium i Florida, har præsident Donald Trump nu fremlagt en stramning af den liberale amerikanske våbenlovgivning.

Det skriver flere amerikanske medier.

Konkret ønsker han at forbyde ethvert aggregat, der kan forvandle i øvrigt legale halvautomatiske våben til fuldautomatiske våben. Det vil først og fremmest sige til våben der kan afgive større skudsalver blot ved at holde aftrækkeren kontinuerligt inde.

Loven vil blive fremlagt »meget snart«, sagde han ved en ceremoni i Det Hvide Hus tirsdag aften dansk tid.

Trump har især de såkaldte bump stocks i tankerne. Det er et særligt aggregat, der kan monteres på halvautomatiske våben. Når det er påsat, ændres våbnets sikring, hvorved automatisk afgivelse af ild tillades.

Bump stocks blev bl.a. anvendt, da den 64-årige Stephen Paddock fra et hotelvindue i Las Vegas i oktober i fjor dræbte hele 58 mennesker og sårede flere hundrede ved at affyre over 1.100 skud, herunder med halvautomatiske våben, der var blevet fuldautomatiske med det monterbare aggregat.

Hvis forbudet havde været gældende under masseskyderiet i Florida i sidste uge, ville det ikke have haft nogen effekt, idet gerningsmanden her benyttede sig af halvautomatiske våben uden bump stocks.