Efter bakterieangreb: Aimee trækker selv vejret

24-årige Aimee viser første tegn på bedring, efter kødædende bakterie har kostet hende flere legemesdele.

Aimee Copeland før ulykken, der nu har kostet hende begge ben og begge hænder. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For første gang siden Aimee Copeland, den 24-årige kvinde fra staten Georgia i USA, blev inficeret med en kødædende bakterie i begyndelsen af maj, kan hun selv trække vejret.

- Det er en milesten i Aimees helbredelse, siger hendes far Andy Copeland til avisen Omaha World Herald.

- Lige nu fokuserer vi bare på hvert øjeblik og kærer om det. Og så tror jeg på, at Gud tager sig af fremtiden, siger han.

Begge hænder amputeret

Men det er ikke kun gode nyheder for Aimee Copeland og hendes familie, for i sidste uge blev lægerne nødt til at amputere begge hendes hænder og det andet ben, for at sikre helbredelsen.

- Det var lige som, hun havde giftposer hængende for enden af begge arme, fortæller Andy Copeland.

Men trods den livstruende sygdom og udsigten til at leve uden begge hænder og begge ben, er Aimee Copeland ved overraskende godt mod.

Kram i banken

Hendes fader beskriver hende som den gode gamle Aimee, der fortæller jokes, taler lige ud af posen og er lidt morgensur. Lige som hendes gode humør inspirerer familien og deres lokalsamfund til at rykke tættere sammen.

- I sidste uge tog jeg ned i vores lokale bank i Snellville, hvor en person ville give mig hånden. Før jeg vidste af det, havde jeg krammet alle inde i banken. Aimee har altid givet mange kram, mens jeg selv er mere til at give hånden, men på en sær måde føler jeg, at Gud deler Aimees ånd gennem mig. Det er en af de ting, der har holdt mig kørende, fortæller Andy Copeland.

Aimee Copelands mareridt begyndte, da hun 1. maj faldt ned fra en svævebane og fik en stor flænge i læggen, som måtte syes med 22 sting. Efterfølgende viste det sig, at hun var blevet smittet med den livsfarlige, kødædende og yderst aggressive bakterie Aeromonas Hydrophill.