ECB fastholder renten på fire procent

ECB fastholder renten, men ny rentestigning ventes til efteråret. Både Danske Bank og Nordea forudser flere rentestigninger.

Endnu en rentestigning er i vente i år. Måske flere. Og det er så sikkert som det kan blive, at Den Europæiske Centralbank (ECB) vil hæve renten med 0,25 procentpoint til september.

Det vurderer bankøkonomerne efter torsdagens ekstraordinære pressemøde i ECB. Centralbanken meddelte som ventet, at renten i denne omgang fastholdes på 4,0 procent. Samtidig sendte centralbankchef Jean Claude Trichet med udtrykket "stærk årvågenhed" et klart signal om kommende rentestigninger.

- Trichet valgte at benytte lejligheden til at kommentere den igangværende uro på de finansielle markeder. Trichet mente, at det var et udtryk for en normaliseringsproces. Det betyder, at ECB ikke vil være tilbageholdende med at sætte renten op. Det er således fortsat vores forventning, at ECB hæver renten i september til 4,25 procent og en sidste gang i december til 4,50 procent, siger Nordeas analytiker Anette Skovgaard.

Også Danske Bank venter rentestigninger.

/ritzau/