Ebola-udbrud på retur i Guinea

Udbredelsen af ebola er ikke længere på fremmarch i hele det afrikanske land Guinea. Man har formået at begrænse smitten til visse områder af landet.

Endelig er der godt nyt om ebola-epidemien i det vestafrikanske land Guinea. Her er ebola-udbredelsen ikke længere landsdækkende, men begrænset til visse områder, oplyser verdenssundhedsorganisationen WHO.

Dermed kan man nu glæde sig over, at sygdommen ser ud til at være på retur i både i Guinea og Liberia. Sidstnævnte er ellers det land, hvor flest er registreret døde eller smittet med ebola.

Men man skal ikke glæde sig for tidligt. Meldingen fra WHO lyder, at situationen langt fra er under kontrol i de to vestafrikanske lande. Samtidig er antallet af registrerede dødsfald nu er oppe på 5.420, mens 15.145 er smittede med sygdommen.

Derudover er ser det stadigt værre ud i Sierra Leone, som står næsthøjest på listen over lande med flest ebola-tilfælde. Her har man i sidste uge registreret 533 nye tilfælde af sygdommen.

Senest er har der igen været udbrud i Mali, hvor ebola har ført til i alt fem dødsfald. Derudover er virussen nået frem til Nigeria, Senegal, Spanien og USA.

Der er flere medicinske forsøg i gang, og der er set lovende resultater. Ifølge dr.dk begynder Læger Uden Grænser i december også forsøg på klinikker i Liberia, Guinea og Sierra Leone. December bliver måneden, hvor det første officielle hold af danske læger og sygeplejersker til Sierra Leone for at hjælpe til i kampen mod ebola.