Ebola-smitte bekræftet hos amerikansk sygeplejerske

En amerikansk sygeplejerske, der behandlede ebolasyg patient, er selv blevet smittet med ebola. Hun er dermed den første person i USA, der er blevet smittet med den frygtede sygdom uden at have været på en foregående rejse.

Foto: MIKE STONE

Amerikanske sundhedsmyndigheder konstaterer søndag aften dansk tid, at en sygeplejerske på et hospital i Texas er blevet smittet med den frygtede virussygdom ebola.

Dermed er sygeplejersken på Texas Health Presbyterian den første person, der er blevet smittet med sygdommen på amerikansk grund, skriver Reuters.

Sygeplejersken blev smittet, da hun behandlede en ebolasyg mand fra Liberia, som døde onsdag på sygehuset.

Sundhedsmyndighederne erkendte tidligere søndag, at det var et »brud på sikkerhedsprotokollen«, der var årsag til, at sygeplejersken havde pådraget sig smitte.

Det har ifølge Reuters udløst kritik af sygehusets procedurer. Myndighederne sagde tidligere søndag, at det ikke kan udelukkes, at flere er blevet smittet efter at have været i kontakt med den ebolasyge mand.

Søndag aften dansk tid rapporterede Reuters, at også en patient på en klinik i Boston var blevet isoleret på grund af mistanke om ebola.

Præsident Barack Obama beordrede søndag sundhedsmyndighederne til at tage yderligere skridt for at sikre, at sygehusene følger de korrekte procedurer, når man behandler personer, der kan være smittet med ebola.

For at hindre ebola i at sprede sig vil fem amerikanske lufthavne indføre screening af passagerer fra de tre hårdest ramte lande i Vestafrika. John F. Kennedy Lufthavnen i New York begyndte som den første af de fem lufthavne med at screene de rejsende lørdag.