Ebola har snart krævet 7.000 ofre

Ifølge den seneste opgørelse fra WHO har den frygtede ebolavirus slået næsten 7.000 mennesker ihjel. Dødstallet er steget med omkring 1.200 på blot tre dage.

Knap 7.000 mennesker har nu mistet livet under den voldsomme ebolaepidemi, der hærger det vestlige Afrika.

Ifølge den nyeste opgørelse fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO) er dødstallet oppe på 6.928, skriver BBC lørdag. Dermed er antallet af ebolaofre steget med omkring 1.200 siden den seneste opgørelse i onsdags, hvor WHO meldte om 5.689 omkomne. Den voldsomme stigning kan dog hænge sammen med, at der i den nyeste opgørelse er medregnet tidligere tilfælde, der endnu ikke var blevet registeret.

I alt er 16.169 personer blevet smittet med den dødelige sygdom i de tre vestafrikanske lande Guinea, Sierra Leone og Liberia.

Flest er blevet slået ihjel af ebolavirussen i Liberia, hvor 7.244 tilfælde har ført til 4.181 dødsfald. I Sierra Leone er 6.802 blevet smittet af ebola, og heraf har 1.463 mistet livet. Guinea er ikke ligeså hårdt ramt, men til gengæld er dødeligheden høj. Ud af de 2.123 smittede i landet er 1.284 døde.

Derudover har Mali rapporteret syv eboladødsfald, og otte er i alt blevet smittet i landet, der grænser op til Guinea. Den sidste af de otte blev for et par dage siden kureret og erklæret helt rask, og præsident Ibrahim Boubacar Keita meddelte tidligere lørdag ifølge Reuters, at Mali nu er helt ebolafri.

Tidligere på ugen var der frygt for, at 285 personer i Mali var blevet udsat for smitte, men det var ikke tilfældet, konstaterer præsidenten.

»Prøverne viste sig at være negative, og i forgårs fik vi de gode nyheder, at vi for første gang har kureret en person med ebola, så nu kan jeg sige, at der er nul tilfælde i Mali,« lød det fra Ibrahim Boubacar Keita.

WHO kom også med en god nyhed i sidste uge om, at udbruddet er stabilt i Guinea, og at antallet af tilfælde er faldende i Liberia.