Dykkere har fundet nedstyrtet flys sorte boks

Eftersøgningshold har fundet den sorte boks fra det AirAsia-fly, der i december styrtede i Javahavet med 162 personer om bord, oplyser de indonesiske myndigheder.

Vragdele fra det nedstyrtede AirAsia-fly løftes op af indonesiske redningsarbejdere. Fold sammen
Læs mere
Foto: BAGUS INDAHONO

De indonesiske myndigheder bekræfter nu, at den sorte boks fra det nedstyrtede passagerfly fra AirAsia er blevet fundet. Det skriver Singapore-avisen The Straits Times.

Dermed kan man formentlig komme et skridt nærmere en forklaring på, hvad der skete, da flyet styrtede ned med 162 personer om bord 28. december 2014.

Tre fartøjer, der har været indsat i eftersøgningen af flyet i Javahavet, har opsnappet stærke signaler fra den sorte boks, oplyser myndighederne.

Den fundne sorte boks vil ifølge efterforsker Santoso Sayogo fra Indonesiens nationale komité for transportsikkerhed blive forsøgt bjærget mandag morgen lokal tid.

Hvis vejrforholdene er gunstige »vil fartøjerne forhåbentlig finde den sorte boks i morgen tidlig,« siger Santoso Sayogo ifølge The Straits Times søndag eftermiddag.

Når den sorte boks er blevet hentet op, vil den blive bragt til Jakarta i Indonesien, så boksens data kan blive analyseret.

Det kan ifølge efterforskere tage op til to uger at hente alle data fra den sorte boks. Hvis den ikke er meget beskadiget efter styrtet, kan det dog gå væsentligt hurtigere.

Eftersøgningen af flyet og dets passagerer, der var på vej fra Surabaya i Indonesien til Singapore, har været besværliggjort af dårligt vejr. I de seneste dage har der dog været flere gennembrud.

Tidligere søndag kom det frem, at indonesiske eftersøgningshold formentlig har lokaliseret skroget af flyet. Lørdag blev flyets haleparti bjærget.