Dutertes datter er indsat som vicepræsident i Manila

Filippinernes omstridte præsident går af, men hans hårde linje videreføres af datter og Ferdinand Marcos Jr.

Den 44-årige Sara Duterte-Carpio er indsat i sit nye embede som vicepræsident for Ferdinand Marcos Jr., som bliver indsat som præsident sidst i juni. Marcos ventes i vid udstrækning at fortsætte Rodrigo Dutertes strenge styreform. Manman Dejeto/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I den filippinske hovedstad, Manila, er Sara Duterte-Carpio blevet indsat som vicepræsident.

Hun er datter af landets afgående og omstridte præsident Rodrigo Duterte og er uddannet jurist.

44-årige Sara Duterte-Carpio, som blev indsat i sit nye embede søndag, har været opstillet til posten som vicepræsident for Ferdinand Marcos Jr.

Marcos vandt præsidentvalget i øriget den 9. maj. Han bliver indsat som præsident til en seks år lang regeringsperiode den 30. juni.

Der er stærke politiske spændinger efter valget i maj. Den 64-årige Marcos er søn af den tidligere mangeårige autoritære leder Ferdinand Marcos. Han var ved magten fra 1965 og frem til 1986, hvor han blev væltet i et folkeligt oprør.

Familien gik efterfølgende i eksil, og længe virkede Marcos-familien som et overstået kapitel i filippinsk politik. Men nu er Ferdinand Marcos Jr. tilbage.

Han ventes i vid udstrækning at fortsætte Rodrigo Dutertes strenge styreform.

Den Internationale Straffedomstol i Haag (ICC) har indledt en efterforskning af Dutertes såkaldte »krig mod narkotika«, hvor mange personer er blevet beskyldt for at være knyttet til narkotikakriminalitet.

Tusinder er blevet dræbt ved aktioner, som menneskerettighedsgrupper kalder rene henrettelser og massemord.

Filippinerne, der består af over 7000 øer, har omkring 110 millioner indbyggere.

Bønder er den største befolkningsgruppe i landet, der stadig er præget af et samfundssystem med en rig overklasse af godsejere, klaner og dynastier og store fattige befolkningsgrupper.

/ritzau/Reuters