»Du er jo fascineret af sex« - her er duellen, USA ikke kan glemme

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fox News er kendt for sin republikanske linje, hvor skytset ofte er rettet mod Demokraterne og Hillary Clinton i særdeleshed. Det er en tv-station, hvor debatterne kan blive ret ophedede, og små skænderier i bedste sendetid er ikke en sjældenhed.

Mere sjælden er den type live-debat, der natten til onsdag dansk tid fandt sted mellem Fox News-værten Megyn Kelly og den tidligere republikanske formand for Repræsentanternes Hus Newt Gingrich.

Som det amerikanske medie Vox meget rammende har skrevet: »Det var en eksplosiv debat, hvor to parallelle universer inden for Det Republikanske Parti kolliderede på live-tv«.

Interviewet skulle egentlig have handlet om den amerikanske præsidentvalgkamp, men den vil husket for friktionerne mellem Megyn Kelly og Newt Gingrich. Sidstnævte, der en af Trumps mest trofaste støtter, beskyldte Megyn Kelly for at være helt ude af proportioner i hendes dækning af 10 kvinder, der hævder, at Trump har gjort uønskede, seksuelle tilnærmelser mod dem.

Her er et lille udpluk af den verbale slagudveksling:

Newt Gingrich: »Du er jo fascineret af sex, og du er ligeglad med offentlig politik.«

Megyn Kelly: »Mig? Virkelig?«

Newt Gingrich: »Det er det indtryk, jeg får her til aften.«

Megyn Kelly: »Hør nu her Mr. Speaker, jeg er ikke fascineret af sex, men jeg er fascineret af kvinders beskyttelse og en forståelse af, hvem det er, der kan ende i Det Ovale Kontor - og jeg tror, det også er noget, der har vælgernes interesse.«

Newt Gingrich begyndte derefter at tale om, at Hillary Clintons mand, den tidligere præsident Bill Clinton, kunne finde på at finde tilbage til Det Hvide Hus.

Newt Gingrich: »Du (Megyn Kelly, red.) er jo så bekymret for sexforbrydere (en reference til Bill Clintons affære med praktikanten Monica Lewinsky tilbage i 1990'erne).

Megyn Kelly: »Hør lige, det her handler ikke mig. Det handler om USA's befolkning.«

Og alt dette var kun begyndelsen på en debat, der kørte helt af sporet, og som blev genstand for stor opmærksom på de amerikanske nyhedstjenesters sociale medier.

Se hele interviewet her: