Drukvideo øger presset på Torontos borgmester

Borgmesteren i den canadiske storby Toronto, som for nylig har indrømmet at have røget crack, er blevet ramt af en ny skandalevideo.

Skeletterne bliver ved med at vælte ud af skabet for den i forvejen belastede canadiske borgmester, Rob Ford. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARK BLINCH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

CANADA: Skeletterne bliver ved med at vælte ud af skabet for den i forvejen belastede canadiske borgmester, Rob Ford. I en ny video offentliggjort torsdag ses en påvirket og oprevet Toronto-borgmester komme med dødstrusler mod unavngivne personer, skriver nyhedsbureauet AFP.

Tirsdag indrømmede borgmesteren efter seks måneders hårdnakkede benægtelser, at han har røget crack, også kendt som rygekokain. Torsdag fik hans politiske karriere så endnu et søm i ligkisten, da en video viser borgmesteren i en slemt tilredt tilstand.

»Det er utrolig pinligt. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige,« var den 44-årige borgmesters umiddelbare reaktion ifølge AFP.

I videoen, der er offentliggjort af den canadiske avis Toronto Star, ser man en vaklende og meget beruset Rob Ford spankulere rundt i en stue. Her står de vrede og truende tilråb i kø for at komme ud af borgmesterens mund:

»Jeg flår hans skide adamsæble ud. Jeg prikker hans øjne ud... Jeg vil sørge for, at det svin dør,« siger borgmesteren blandt andet i videoen.

Borgmesteren har tidligere undskyldt sin opførsel og sagt, at han er »flov« over sin handling, men at han nærer for stor kærlighed til byen til at kvitte sit job.

»Jeg elsker mit job, jeg elsker denne by. Jeg ved, at jeg bliver nødt til at genvinde jeres tillid,« sagde Ford og tilføjede, at han - trods massive krav om at træde tilbage - vil blive på borgmesterposten og genopstiller til valget næste år.