Dronningen har besøgt krigszone

Dronning Margrethe har besøgt de danske styrker i Afghanistan. Det er første gang, hun besøger en krigszone.

Dronning Margrethe har de seneste dage besøgt de danske soldater i Afghanistan. Fold sammen
Læs mere
Foto: Forsvarsministeriet / frit
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dronning Margrethe er netop vendt hjem efter at have besøgt de danske soldater i Afghanistan, oplyser Forsvarsministeriet.

Besøget bød på rundvisninger i de danske lejre Patrol Baseline, Camp Price og Camp Bastion. Det er første gang dronningen besøger en krigszone, og med sig havde hun forsvarsminister Gitte Lillelund Bech fra Venstre. 

Oven på besøget er dronning Margrethe både imponeret og stolt over de danske soldater:

- Over de seneste år har jeg på afstand kunne følge vore soldaters indsats i Afghanistan. Det har i den forbindelse glædet mig, at deres indsats er blevet rost og værdsat fra såvel national som international side. Nu har jeg selv haft lejlighed til at se og opleve, hvordan de danske soldater har det i Afghanistan. Jeg er både imponeret over og stolt af den indsats de yder. Deres gåpåmod, deres beslutsomhed og deres gode humør har gjort et stort indtryk på mig, udtaler hun i en pressemeddelelse.

Ifølge Forsvaret blev regenten opfordret til at besøge Afghanistan af sin søn kronprins Frederik, der selv tidligere har besøgt de danske soldater.

Den danske kampgruppe i Helmand-provinsen består af ca. 645 personer, som indgår i den britisk ledede Task Force Helmand. I alt er der ca. 750 danske soldater i Afghanistan.