Dronninge-hæder til Kylie Minogue

Højere æresbevisning kan man næsten ikke få som popsanger. Australske Kylie Minogue er nu kommet i klasse med blandt andre Paul McCartney, Mick Jagger og Elton John.

Kylie Minogue - hædret af Dronning Elizabeth II. Fold sammen
Læs mere

Den australske sangfugl er blevet udnævnt til »Order of the British Empire« (OBE). Hun kan dog ikke kalde sig Dame - det kvindelige modstykke til Sir. Det kræver at hun bliver slået til ridder. Så langt gik Elizabeth II ikke.

»Jeg er dybt rørt over at være blevet anerkendt af Storbritannien, mit adopterede hjem,« sagde hun i weekenden fra sit hjem i Melbourne i Australien.

Kylie Minogue er 39 og har en stribe hits og udsolgte koncertturneer bag sig. Og ikke mindst 60 mio. solgte albums. Men en brystkræftoperation satte karrieren på standby i nogle år. I år kom hendes første album i fire år »X«, som Berlingskes Janus Køster Rasmussen gav fire stjerner. Albummet har bidrag fra danske Cutfather og Jonas Jeberg.

Officielt er det dronning Elizabeth II, der udpeger de ærede, men hun har fået nogle staldørstip af premierminister Gordon Brown. Blandt nytårslistens andre personligheder, der fik en OBE er skuespilleren Ian McKellen fra »Ringenes Herre« og professor Ian Wilmut, der kom på avisernes forsider i 1996, da han ledte det team af forskere, som skabte det første klonede pattedyr: fåret Dolly.